Tandprotese - hel eller delvis

I Tandlægehuset i Herning har vi mange års erfaring i arbejde med tandproteser. Om du skal have tandprotese, afhænger naturligvis af dine egne tænders tilstand. Men mangler du flere tænder, eller er mange tænder så beskadigede, at de skal fjernes, vil en protese kunne være løsningen.  

Der skal da skelnes mellem en delprotese og en helprotese, og som navnene antyder, anvendes delprotese, når du fortsat kan bevare nogle af dine egne tænder, mens helprotese er nødvendig, hvis ingen af dine egne tænder kan bibeholdes.

​I Tandlægehuset vurderer vi dine tænders tilstand og hvorvidt, du bør have del- eller helprotese eller måske implantater.

Personlig tandprotese efter behov

En delprotese er som udgangspunkt at foretrække fremfor en helprotese, fordi tandprotesen sidder bedre fast i munden, når den kan fæstnes til nogle af dine egne tænder. Er en eller flere af dine egne tænder derfor i orden stadigvæk, vil vi søge at bevare dem og tilpasse en delprotese. 

En tandprotese kan udføres i forskellige materialer til varierende priser. I Tandlægehuset rådgiver vi naturligvis om den bedste løsning for dig. En tandprotese kan nu om dage udføres så dygtigt, at tænderne i meget høj grad ligner dine egne tænder.

​Hvis patienten ønsker det, kan protesen endda fremstilles med små misfarvninger og andre småfejl i lighed med dine egne tidligere tænder, sådan at det ikke kan ses, at du har fået tandprotese.​

Tilvænning til tandprotese

Det vil altid kræve nogen tilvænning at føle sig tilpas med sin tandprotese. Blandt andet føler mange patienter, at deres tale forandres på grund af tandprotesen. 

Imidlertid lærer langt de fleste hurtigt at tale som normalt med tandprotese, og det er sjældent, at problemer med tilvænning generelt strækker sig over længere tid.

​En delprotese er lettere at vænne sig til end en helprotese, først og fremmest fordi delprotesen sidder bedre fast i munden. 

Kontakt os og bestil tid

Bestil tid hos os i Tandlægehuset i Herning på telefon 97 22 07 00 eller skriv på e-mail reception@tandlaegehuset.info så vi kan vurdere, om du skal have tandprotese.

​Firmainformation

Tandlæge Lars Rasch

CVR: 75871414

Adresseinformation

Kontaktinformation