Tandimplantat

Et tandimplantat anvendes, når en tand skal udskiftes. Implantatet har især den fordel, at tænderne omkring implantatet ikke påvirkes, altså i modsætning til en tandbro. Implantatet er en kunstig tandrod, som sættes ind i kæbeknoglen. 

Et tandimplantat har form som en skrue og er lavet af metallet titanium, der har den fordelagtige egenskab, at det vokser sammen med knoglen. Processen tager normalt 3-4 måneder, hvor kæbeknogle og tandimplantat vokser sammen. 

I denne periode lader man tandimplantatet være, men patienten kommer løbende til kontrol på tandklinikken for at sikre, at sammenvoksningen forløber korrekt. I nogle tilfælde kan det samlede forløb afkortes, hvis det skønnes vigtigt, at den kunstige tand påsættes hurtigst muligt.

Kronen sættes på dit tandimplantat

Når tandimplantat og kæbeknogle er vokset solidt sammen, sætter tandlægen en lille forlængelse på dit tandimplantat, og herpå fastsættes en tandkrone. Kronen er naturligvis forudgående fremstillet efter aftryk, så den passer perfekt. Hermed er arbejdet færdigt, og patienten har fået sin nye, kunstige tand. 

Den kunstige tand skal børstes og holdes ren som normale tænder, og det er nødvendigt at komme til regelmæssige eftersyn for at holde øje med, at tanden ikke skaber problemer af nogen slags. Normalt vil et eftersyn hvert halve til hele år være tilstrækkeligt.​

Er et tandpimplatat en mulighed for dig?

Som det fremgår, er hele forløbet med et tandimplantat ofte en forholdsvis langstrakt affære, og det involverer flere besøg hos tandlægen. Nogle klinikker reklamerer med "tænder på en time". Det er absolut en sandhed med modifikationer.

Selve indsætningen af titanium-implantatet i kæbeknoglen er et (mindre) kirurgisk indgreb, og det udføres af en specialist i tandkirurgi. I Tandlægehuset i Herning klarer vi forarbejdet med røntgenbilleder og aftryk, og sidenhen er det også os, der påsætter kronen, når implantatet er vokset fast til knoglen. Derefter kommer patienten desuden til efterfølgende kontrol hos os i Tandlægehuset.

Kontakt os og bestil tid

Du kan bestille tid på telefon 97 22 07 00 eller på e-mail reception@tandlaegehuset.info , så vi kan vurdere, om et tandimplantat er noget for dig.

​Firmainformation

Tandlæge Lars Rasch

CVR: 75871414

Adresseinformation

Kontaktinformation