Rodbehandling ved betændelse i rod eller nerve​

Det umiddelbare motiv for en rodbehandling er ofte smerter, men der kan være betændelse i nerven, selvom der ikke er smerter. Du kan bestille tid til en eventuel rodbehandling hos Tandlægehuset i Herning, hvis du har symptomer såsom tandpine og tandkødsbetændelse eller måske endda smerter i kæbe, øre eller hovedet.

Vi fjerner den betændte nerve ved en rodbehandling

Vi tager altid et røntgenbillede, inden vi påbegynder en eventuel rodbehandling, hvis der er mistanke om betændelse i nerven eller rodspidsen. Det er mindre omfattende at behandle betændelse i nerven end betændelse i rodspidsen. Prognosen er dårligere ved rodspidsbetændelse, og derfor bør indgrebet ske, inden betændelsen spreder sig til rodspidsen.

En rodbehandling går ud på at fjerne den levende eller døde nerve, som har betændelse, men behandlingen kan også ske, hvis du oplever smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder. Vi gennemgår naturligvis prognose og alternativer, inden vi påbegynder en bestemt behandling.

Det kan blive nødvendigt at forsyne den rodbehandlede tand med en tandkrone, hvis tanden bliver svækket af rodbehandlingen. Derved er risikoen for, at tanden flækker mindre, og hvis den flækker er det ikke sikkert, at tanden kan reddes med en tandkrone.

Ring for at lave en aftale på tandklinikken

​Du er altid velkommen til at ringe for at stille spørgsmål, men du er nødt til at komme ind til en konsultation, før vi kan tage stilling til en rodbehandling. Du kan ringe på telefon 97 22 07 00 eller skrive til os på e-mail reception@tandlaegehuset.info.

​Firmainformation

Tandlæge Lars Rasch

CVR: 75871414

Adresseinformation

Kontaktinformation